آموزش علت سوختن موتور کولرگازی


آموزش تعمیر کولرگازی

موتور سالم به عنوان موتور سوخته:

در بعضی موارد متاسفانه با تشخیص اشتباه و تجربه کم تکنسین، کولرگازی های را برایمان می آورند به عنوان موتور سوخته.

قبل از انجام کار تعویض موتور کولر باید این نکات زیر تست شود.

  1. خازن موتور تست شود
  2. در صورت وجود کنتاکتور باید از سالم بودن آن اطمینان حاصل فرماییم
  3. در صورت صحت دو مورد بالا در مرحله آخر باید شوکر به موتور اتصال شود

آموزش اتصال شوکر به کمپرسور

در ابتدای انجام این کار باید از سلامت خازن خوده موتور متمعا بود در خیلی از موارد مشکلی اصلی از خازن می باشد و با اتصال شوکر به موتور به مورور زمان مشکلات بیشتر و یا حتی سوختن موتور کولرگازی را به همراه دارد. در مرحله بعدی خازن های کولرگازی به دو دسته دو پایه و سه پایه تقسیم میشوند

نحوه اتصال شوکر در خازن دو پایه

اتصال شوکر به خازن های دو پایه بسیار راحت می باشد چون تمامی شوکرها دارای دو پایه هستند همانند خازن های دو پایه که دو سر شوکر به دوسر خازن متصل میشود ( پایه های خازن و شوکر قطب مثبت،منفی و یا ورودی خروجی ندارند و به راحتی هر کدام از پایه های شوکر را به خازن میتوانید اتصال دهید)

نحوه اتصال شوکر در خازن سه پایه

خازن های سه پایه همان طور که از اسم این نوع خازن مشخص می باشد دارای سه پایه به نام های FAN ، C ، HERM

می باشد، همان طور که در بالا گفته شد شوکرها دارای دو پایه می باشند اما در این خازن سه پایه وجود دارد که به پایه ی FAN

کاری نخواهیم داشت و پایه های باقی مانده ما به دو سر یا دوپایه شوکر متصل می شود ( قطب مثبت و منفی یا ورودی یا خروجی ندارد و به هر کدام از پایه های باقی مانده می توانیم متصل کنیم)  به ویدیو آموزشی دقت کنید .

* آموزش اتصال شوکر به خازن برای کولرگازی

* آموزش اتصال شوکر به کولرگازی

* آموزش اتصال شوکر به خازن دوپایه

* آموزش اتصال شوکر به خازن سه پایه

* آموزش اتصال شوکر به خازن

 

آموزش علت سوختن موتور در کولر گازی ها

علت های مختلفی باعث سوختن و یا کار نکردن موتور کولر گازی میشود در این مقاله می خواهیم علت های مختلف سوختن موتور کولرگازی را مورد بررسی قرار دهیم.

آموزش علت سوختن کمپرسور

سوختن سر سیم های موتور کولرگازی

نوسانات برق:

می توان گفت بزرگ ترین مشکل و اصلی ترین علت در سوختن کمپرسور کولرگازی نوسانات برق می باشد که متاسفانه در فصل تابستان این امر نیز شدیدتر میشود، برای جلوگیری از این مشکل چندین راه وجود دارد از جمله بیشترین آن ها محافظ ها می باشد که در بیتشر خانه موجود می باشد اما این محافظ در این موارد چندان تاثیر گذار نمی باشند و باید از محافظ ولتاژ و جریان استفاده کرد، که به یه اندازه معین اگر ولتاژ افت کند محافظ عمل کرده و قبل از آسیب به موتور برق ورودی به موتور قطع میشود و همچنین برعکس و اگر ولتاژ افزایش پیدا کند برق ورودی را قطع خواهد کرد.

تنظیم نبودن فشار گاز کولر:

از دیگر دلایل سوختن موتورکولرگازی می توان عدم تنظیم فشار گاز نام برد. متاسفانه در برخی از موارد دیده شده است که اگر مقداری بیشتر گاز به کولر تزریق شود میزان راندمان کولر هم بیشتر خواهد شد که این امر عامل اصلی سوختن موتور کولر گازی می شود. همان طور که فشار کم گاز باعث سوختن کمپرسور میشود افزایش بیش از اندازه گاز هم به مراتب بیشتر از کم بودن گاز باعث آسیب به موتور کولرگازی می شود.

کاهش روغن در موتور کولرگازی:

اما یکی دیگر از دلایل سوختن موتور کولر کم بودن روغن در موتور می باشد، اما این اتفاق چگونه روخ میدهد. معمولا کار صحیح این می باشد، اگر کولر چهار مرتبه جابه جا شده باشد صددرصد مقدار روغن در موتور کاهش پیدا کرده است چون در هر جابه جای مقداری روغن در لوله ها باقی می ماند و اگر این جابه جای به دفعات بیشتری تکرار شود (4بار) قطعا روغن موتور کاهش پیدا خواهد کرد. هنگام جابه جای برای بار پنجم و هنگام نصب باید به موتور کولرگازی روغن تزریق شود تا مانع از سوختن کمپرسور کولرگازی شویم .

( تمامی پارامترهای گفته شده به طور تجربه کسب شده است)

نامرغوب بودن خازن راه انداز کمپرسور:

متاسفانه اجناس تقلبی و کیفت پایین اجناس موجود در بازار گاهی مشاهد شده زمانی که کولر نیاز به تعویض خازن دارد و خازن را تعویض میکنیم مشاهد میشود که مقدار جریان کشی موتور بیش از حد مجاز کمپرسور است.

خازن سالم از سوختن کمپرسور جلوگیری میکند

خازن راه انداز کمپرسور

وعلت آن نامرغوب بودن خازن می باشد که اگر موتور در حالت به صورت مکرر کار کند باعث سوختن موتور می شود و به همین علت همیشه بعد از تعویض خازن حتما با آمپرمتر کلمپی مقدار جریان موتور را چک کنید تا مانع از سوختن کمپرسور شویم.

 

* آموزش تعویض کمپرسور کولرگازی

* آموزش تعویض موتور کولرگازی

* آموزش انتخاب صحیح کمپرسور کولر گازی

 

 آموزش دلایل سوختن کمپرسور کولرگازی بعد از تعویض:

متاسفانه به دلیل زیاد شدن تکنسین های کم تجربه در خیلی از موارد شنیده میشود از مشتریان و مصرف کنندگان، که بعد از تعویض کمپرسور بعد از مدتی تقریبی(2 الی4) ماه بعد کمپرسور تازه تعویض شده میسوزد.

در این مقاله می خواهیم علت های سوختن کمپرسور را بعد از تعویض بررسی کنیم.

هم ظرفیت نبودن کمپرسور جدید با کمپرسور فابریک:

برای تعویض کمپرسور در مرحله اول باید ضرفیت کمپرسور فابریک با کمپرسور جدید یکی باشد به طور مثال ما یک کولرگازی 26 هزار داریم که کمپرسورآن سوخته است و نیاز به تعویض موتور دارد برای انتخاب ظرفیت دقیق کمپرسور باید اطلاعات موجود در موتورفابریک را در سایت سازنده جست جو کنیم، ظرفیت دقیق موتور در آن جا نوشته شده است و بعد از کسب اطلاعات لازم از شرکت سازنده موتور جدید را انتخاب میکنیم. معمولا ما میتوانیم برای کولر 26 هزار نهایتا کمپرسور 24 بگذاریم اما بیشتر از مقدار 2000 تا بالا و پایین جای بیشتری برای تغییر نداریم و اگر تغییر ظرفیت بیش از حد باشد صددرصد کمپرسور تازه تعویض خواهد سوخت. یک روش تجربی را در قالب یک ویدیو آموزش برای انتخاب صحیح کمپرسور برایتان فرهام کردایم

به ویدیو آموزشی در این موضوع دقت شود .

 

تعویض لوله مویی:

در بیشتر موارد تکنسین ها زمانی که کمپرسور هم ظرفیت کمپرسور فابریک پیدا نکنن دست به تعویض لوله مویی می زنن، با ذکر یک مثال این موضوع را

بهتر توضیح می دهم. فرض کنید کولرگازی با ظرفیت 30000 داریم کمپرسور سوخته است و می خواهیم موتور را تعویض کنیم و ظرفیت30000 را به دلایلی نتوانستیم تهیه کنیم (البته در تمامی ظرفیت ها کمپرسور کولرگازی در بازار موجود می باشد) و کمپرسوری در ظرفیت 24000 در دست داریم و برای این که بتوانیم این موتور را به جای موتور 30000 قرار دهیم لوله مویی را تعویض میکنیم، البته که این کار باعث بیشتر عمر کردن موتور تازه تعویض میشود اما برای بلند مدت نه و کولرگازی از حالت استندارد خارج می شود و تعویض لوله مویی به طور کامل نمی تواند درست باشد و در بازه زمانی 1 الی 2 سال قطعا موتور خواهد سوخت، ودر مواردی احتمال سوختن برد کولر هم می باشد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کولرگازی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به مشاوره نیاز دارید؟ تماس بگیرید!