معرفی کابل فشار قوی
قبل از برسی طریقه مفصل زدن کابل فشار قوی باید بگوییم که برای انتقال جریان برق به ناچار باید از مواد رسانا استفاده شود که روی آن ها عایقی قرار دارد.اما در مسافت های طولانی این نیروی الکتریسیته به دلیل هدر رفتن انرژی اصطلاک و غیره کاهش می یابد.در این صورت باید جریان تقویت شود و به شکل جریان فشار قوی مواد رسانا عبور داده شود.
این ولتاژ بالا را با استفاده از سیم و کابل معمولی نمی توان ارسال کرد، از این رو کابل فشار قوی طراحی و تولید شد است، یعنی با استفاده از آن می توان که جریان های بیش از 30 کیلو ولت را انتقال داد.کابل های فشار قوی دارای عایق بندی از لایه های نیمه مخروطی است که به راحتی این جریان ها را عبور می دهند.
در ساختار این کابل ها از هادی مسی و یا آلومینیومی استفاده میشود که انعطاف
پذیری زیادی دارند و در برابر فشار، ضربه و پارگی هم مقاومت بالایی دارند.
در حالت کلی این کابل ها به دو دسته کابل قدرت روغنی و گازی تقسیم می شوند
البته ناگفته نماند که هر کدام از آن ها به نوبه خود دارای زیر مجموعه متنوعی
هستند که همگی در مقابل حلال ها، نیروهای مکانیکی، اشعه ها و غیره مقاومت لازم را دارند.
*آموزش کابل کشی فشار ضعیف
* آموزش کابل کشی فشار متوسط
* آموزش کابل کشی فشارقوی
* آموزش مفصل زنی
* آموزش برق فشار قوی
مفصل بندی کابل فشار قوی
یکی از بیشترین ماده های مرکبی که وجود دارد و بیشتر از 70درصد زمین را تشکیل داده، آب است. مقدار قابل شرب آن حدود 8% است و برای دسترسی به آن بایستی که چاه حفر شود. برای استخراج منابع آبی از اعماق زمین به نام الکتروپمپ ها ساخته شدند.
الکتروپمپ ها با کابل های مخصوصی تغذیه می شوند که اتصال آن ها به هم باید مقاوم و کاملا عایق باشد . اتصال این کابل های برقی به هم با استفاده از روش خاصی صورت می گیرد که به آن مفصل بندی می گویند.
کابل های فشار قوی و مفصل بندی آن ها در تغذیه الکتروپمپ ها بسیار مهم است چون روی عملکرد و عمر اکتروپمپ ناثیر می گذارد. بنابراین برای انجام مفصل بندی باید بهترین روش را انتخاب کنید طریقه مفصل زدن کابل فشار قوی به سه روش مختلف انجام می شود که در ادامه آن ها را بررسی می کنیم.
روش های مفصل بندی کابل فشار قوی
طریقه مفصل زدن کابل فشار قوی به سه صورت زیر است :
*مفصل بندی به روش آپارات
روش آپارات یک روش قدیمی و سنتی برای مفصل بندی سیم و کابل ها است ، که برای انجام آن به تجهیزات و لازم پیشرفته ای احتیاج ندارید. در ابتدا باید مقدارکمی از روکش سیم را جدا کنید وسپس سیم های را برای مف زدن آماده کنید . مف زدن یعنی این که از سر رشته سیم ها داخل لوله استوانه ای به نام موف قرار دارند و سپس پرس می شوند.
با توجه به قطر رشته سیم بایستی ابعاد موف در نظر گرفته شود و فشار پرس هم نباید به صورتی باشد سیم ها قطع شوند. در این روش مفصل ها آب بندی نشده و
احتمال نفوذ آب به آن ها وجود دارد. پس می توان گفت که در برابر فشار مکانیکی از مقاومت پایینی برخوردار است.
*مفصل بندی حرارتی
برای انجام این روش به ترموفیت سایز بزرگ ، سه موف، سه ترموفیت کوچک و کابلی سه رشته ای احتیاج دارید. در ابتدا مقداری از پوشش را جدا کنید و موف وپرس را انجامدهید. البته قبل از هر کاری باید فیت ها را روی موف بزنید و حرارت دهید.
در مرحله بعدی فیت سایز بزرگ را روی ناحیه اتصال بکشید وآن را حرارت دهید . حال ابتدا و انتهای اتصال با استفاده ازچسب عایق کنید تا از نفوذ رطوبت به داخل آن جلوگیری شود.
این فیت ها مقاومت کافی در برابر آسیب های مکانیکی را ندارند و اگر مفصل آسیب ببیند، آب به راحتی به قسمت های مختلف کابل نفوذ میکند و خسارت های
زیادی به بار می آورد.
*مفصل بندی با مفصل رزینی
یکی از بهترین طریقه مفصل زدن کابل فشارقوی همین روش مفصل رزینی است در این روش همچون روش قبلی توسط موف ها سیم ها را به هم اتصال کنید و محل اتصال را داخل قاب (طلق) بگذارید . سپس با استفاده از جداکننده فاز یک فاصله امن بین کابل ها ایجاد نمایید تا اتصال و نشتی جریان رخ ندهد.
حال بخش بالایی قاب را در جای خود بگذارید وچفت کنید و دو طرف آن را چسب بزنید تا نشت رزین ایجاد نشود . حال چسب را از طریق دریچه داخل محفظه بریزید و آن را به آرامی تکان دهید. پس از پرکردن محفظه درب ان را ببنیدید و1 تا 4 ساعت صبز کنید که خشک شود.
*آموزش مفصل بندی
*آموزش انواع مفصل زنی
*آموزش انواع مفصل بندی
به امید فراگیری هر چه بیشتر علم وصنعت در کشورمان